31 december 2013

Smörgåstårta

Idag blir det enkel smörgåstårta till middag. Kanske inte någon nyårsmat men det är både gott och enkelt!


1 förpackning Hönökaka (6st halvmånar)

Lager 1
1 burk lätt crème fraiche 
Ca 1 dl citronmajonäs
10 cm purjolök
Fryst dill 
2 burkar tonfisk i vatten 
Lite citronsaft om man vill
Salt & peppar efter smak

Lager 2
1,5-2 dl grädde 
1/2 burk lätt crème fraiche
1 1/2 pkt rökt skinka 
1 dl riven ost 

Garnering
1 förpackning mjukost hushåll 
Kruksallad
Ostskivor
Rökt skinka
Gurka
Körsbärstomater
4 kokta ägg

Lager 1
Hacka purjolöken. Öppna tonfiskburkarna och häll ut vätskan. Blanda allt i en skål och smaka av med dill, salt, peppar och citronsaft. 

Lager 2
Vispa grädden löst, blanda ner crème fraichen. Hacka skinkan och blanda ner den samt osten. 

Ihopsättning
Lägg två halvmånar mot varann så att de bildar en fullmåne. Smeta ut fyllningen med tonfisk och lägg på två halvmånar. Bred ut andra lagret och lägg på de två sista halvmånarna. Låt dem stå kallt en stund. Låt mjukosten stå i rumstemp tills det är dags att täcka tårtan med den. 

Täck tårtan men mjukosten och garnera den med salladsblad, ägg, gurka, körsbärstomater, ost och skinka. 

1 kommentar: