9 januari 2014

Knäckebröd

Har fått för mig att hemmagjort knäckebröd är nyttigare än det man köper i affären. Åtminstone slipper man konserveringsmedel och man vet exakt vad som är i!

Ingredienser 
2 dl rågsikt
2 dl havregryn 
1 dl solroskärnor
0,5 dl sesamfrön 
0,5 dl linfrön
1 tsk vallmofrön
0,5 tsk salt
3,5 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser ordentligt. Häll på vattnet och blanda runt allt. Låt svälla i fem minuter. 

Bred ut på oljat bakplåtspapper på plåt, strö över lite flingsalt och grädda i 125 grader i 90 minuter. Har man en liten ugn kan man behöva använda två plåtar. 

Jag kryddade även med vitlökspulver och chilipulver för lite extra smak. Och resultatet? Hur gott som helst! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar