7 oktober 2013

Äppelmos med lite kanelsmak

Jag har varit sugen på att göra äppelmos ett bra tag men aldrig kommit mig för. Fördelen med att göra äppelmos är att det sköter sig självt rätt mycket. Bortsett från att skala och kärna ur äpplena behöver man bara röra om ibland och mixa med stavmixer.

Ingredienser
1 kg skalade och urkärnade äpplen
1 dl vatten
Saft från 1/2 citron
2 små kanelstänger 
1 1/2 dl strösocker
1 dl syltsocker

Gör så här
Skala och kärna ut äpplena. Dela dem i mindre bitar. Lägg ner i en stor kastrull. Häll på vatten och saft från citron. Lägg ner kanelstängerna. Låt koka i 30 min under lock. Rör om ibland. 
När det kokat klart ta bort kastrullen från plattan. Ta bort kanelstängerna och mixa sedan allt så det blir slätt och fint. 
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt socker. Rör om så att det löses upp. Låt koka på svag värme i 10 min. Rör om. Höll upp äppelmoset på varma, rena burkar. Förvara mörkt och svalt. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar