18 mars 2014

Fröknäcke

Hittade ett recept på Women's Health på fröknäcke som jag testade att göra igår. Det blev hur gott som helst!

Ingredienser
1,5 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön (skalade)
1 dl pumpakärnor
1 msk fiberhusk
0,5 dl rapsolja
2 dl vatten
flingsalt
rosmarin

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda frön och husk i en skål. Tillsätt rapsolja, salt och rör om. Koka upp vatten och slå över fröblandningen och rör samman till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten över hela plåtens yta så tunt du kan, använd gärna en degspatel. Krydda med rosmarin och eventuellt flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Ta ut plåten efter halva tiden och skär i önskade bitar. Stäng av ugnen när gräddningstiden passerat och låt stå i ytterligare 10 minuter i ugnen. Låt svalna och lägg i burkar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar