3 mars 2014

Chokladbiskvier i långpanna

Jisses vad smaskigt det blev! Över alla förväntningar och lite till! Vi har ju en sån där breeed ugn så för att kunna göra i långpanna fick jag dubbla receptet för vanlig långpanna. Har ni standardmått på ugnen behöver ni bara ta hälften så mycket av varje ingrediens.

Botten 
1 kg mandelmassa
6 äggvitor 

Riv mandelmassa och blanda ordentligt med äggvitorna. Bred ut i plåten på bakplåtspapper. Grädda i 200 grader i 10-15 min. 

Smörkräm
550 gram rumstempererat smör
6 dl florsocker
6 äggulor
6-7 msk kakao

Vispa smör och florsocker fluffigt. Tillsätt äggulor och kakao. Bred på botten när den har svalnat helt. Annars smälter smörkrämen. Ställ kallt. 

Chokladöverdrag
350 gram mörk choklad
Några droppar matolja 

Smält chokladen över vattenbad och blanda ner matoljan. Bred över smörkrämen. Innan chokladen stelnar helt så skär till biskvierna med en pizzaslicer. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar