1 oktober 2013

Pastagratäng

Idag testade vi ett nytt recept här hemma. Linnéa käkade upp allt hon fick på sin tallrik så vi kan nog säga att receptet blev godkänt! Jag hade velat ha lite mer smak så nästa gång blir det två fond-du-chef.

Ingredienser
Ca 300 gram pastaskruvar 
2 pkt tärnad bacon
1/2 hackad gullök
2 st rivna morötter
2 st vitlöksklyftor
3 dl grädde 
1 liten burk crème fraiche
2 st fond-du-chef (vegetarisk)
Salt
Peppar
150 gram riven tacoost

Gör så här
Koka pastan
Bryn bacon, lök, vitlök och morötter i en panna. Tillsätt grädde, crème fraiche och fond-du-chef. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar, det ska smaka rätt mycket. 
Höll av vattnet från pastan och höll upp i en ugnsfast form. Blanda med baconsåsen. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader i ca 15 min eller till osten har fått fin färg. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar