9 oktober 2013

Kassler- och broccoligratäng

Idag blev det en av mina favoriter till middag! Kassler- och broccoligratäng. Den går även hem hos Linnéa! Lätt att göra och går att förbereda innan.

Ingredienser
600 gram kassler
3 nävar fryst broccoli
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl grädde 
1 dl riven ost
Salt & peppar efter smak

Gör så här
Skär kasslern i bitar. Koka upp vatten och lägg ner broccoli i vattnet och låt de bli lite mjuka. 
Lägg ner kassler och broccoli i en smord ugnsfast form. 
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet. Häll ner mjölk och grädde och låt det koka upp under omrörning, smaka av med salt och peppar. Tänk på att kasslern i sig är rätt salt. 
Häll stuvningen över kasslern och broccolin. 
Strö den rivna osten över. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-25 min, tills osten har fått fin färg. 

Man kan egentligen ha i lite vad som helst. Champinjoner, paprika, fetaost, mögelost. Bara fantasin sätter stopp! Vill man kan man servera med pasta eller potatis men vi äter den som den är. Ha gärna en grönsallad till! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar