28 september 2013

Scones

Jag är jättekinkig med bröd och har väldigt svårt för att äta bröd som har några dar på nacken. Jag skulle ju inte baka något mer den här graviditeten men scones är så busenkelt. Dock blir jag VANSINNIG på ugnen. På måndag morgon kommer TB få ett nytt samtal från mig! Inte okej att det man gräddar i ugnen måste vara inne dubbelt så länge varje gång man gör något.

Ingredienser:
4,5 dl vetemjöl (eller grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 gram smör
2 dl mjölk (eller filmjölk)

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. 
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. 
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. 
Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna. 
Tillsätt mjölken och arbeta ihop degen med en träsked. 
Dela degen i två delar. 
Rulla ihop delarna till två bollar och placera på bakplåtspappret och tryck till dem. Skåra varje degbit i fyra delar. 
Krydda lite med oregano och strö på riven ost om det verkar lockande. 
Grädda i 10 minuter. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar