2 september 2013

Järpar med fetaost

Idag blev det fetaostjärpar, potatis, gräddsås och lingon till middag. Rätt enkelt att göra.

Ingredienser
400 gram köttfärs (jag använde blandfärs) 
1/2 riven gul lök
100 gram fetaost (hackad eller i tärningar)
1 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 tsk paprikapulver 
1 tsk salt 
Svartpeppar efter smak

Gör så här:
Blötlägg ströbröd i mjölk. Låt svälla några minuter. Rör ner paprikapulver, salt och svartpeppar i mjölkblandningen. Blanda ner köttfärs, lök, ägg och fetaost. Jag använde elvispen till att blanda allt. Blöt händerna och forma till järpar. Stek i olja tills de är genomstekta. 

Servera med kokt potatis, gräddsås, lingon och sallad. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar