20 april 2011

Sjukan

Lämnade Linnéa imorse hos mormor så att jag skulle kunna jobba lite. Bestämde mig för att ringa BVC och kolla vad de hade att säga ang lillskruttan. Sara som svarade tyckte att jag skulle ringa till vårdcentralen för att få en läkartid. Ringde till Scaniahälsan och de hade inga tider förrän imorgon så hon rådde mig att ringa till närakuten. Sjuksköterskan som svarade där tyckte att jag skulle åka till barnakuten på Huddinge på en gång.

Sååå… Det var bara att packa ihop efter 1½ timme på jobbet. Mormor var snäll och följde med. Alltid skönt att ha sällskap och stöd. Väl på Huddinge så fick Linnéa först träffa en sjuksköterska som tog temp på henne. Därefter fick hon träffa läkaren. Hon lyssnade på hennes lungor och sa att hon möjligtvis kunde ha astma eller lunginflammation, hon konstaterade öroninflammation i vänster öra och infektion i hela kroppen.

Hon fick träffa sjuksköterskan igen som mätte syresättningen i blodet och kollade snabbsänkan. Inte ett ljud sa hon när han stack henne i fingret. Mammas duktiga flicka! Sedan fick hon andas in adrenalin blandat med koksalt i två omgångar för att avgöra om det var astma eller lunginflammation. Som tur var hade hon inte ngt av det! Fick iaf order om att ge henne ipren och nässpray. Ipren har avsvällande effekt så det var tydligen bättre än alvedon.

Skulle febern inte ge med sig eller gå uppåt så skulle vi komma tillbaka. Tog tempen på henne nyss och nu har hon 38,7. Nu sover hon i vagnen så förhoppningsvis blir hon bättre eftersom att hon precis fått ipren. Läkaren sa iaf att det inte var någon fara att gå ut med henne. Känns bra att veta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar