23 januari 2011

Recept på passionsfruktspannacotta

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
4-5 passionsfrukter
½ dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker (gärna med äkta vanilj i, finns på Ica Maxi)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 15 min.
Häll grädden i en tjock bottnad kastrull. Skrapa ner passionsfruktskärnorna i grädden. Tillsätt farinsockret och vaniljsockret.
Värm gräddblandningen under omrörning till strax före kokpunkten. Sila av passionsfruktskärnorna i en skål.
Ta upp gelantinbladen, krama ur vattnet och smält dem i lite av grädden under omrörning. Rör ner det i resten av grädden. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1½ dl. Täck över och ställ kallt minst 3 timmar.
Servera med rårörda hallon.



1 kommentar: