18 januari 2011

Fetaostgratinerad fläskfilé

Jag är en sucker för fetaost och älskar den här rätten.

1 fläskfilé, ca 500 gram
kryddor efter smak

3 dl crème fraiche
200 gram fetaost
1 vitlöksklyfta
Svartpeppar
Citronsaft, 2-3 msk

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
4. Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök, peppar och citronsaft. Häll “såsen” över köttet.
5. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.
6. Servera köttet med oliver, lättstekta grönsaker, sallad och couscous eller ris.

Orginalreceptet innehåller endast 1 dl crème fraiche och 100 gram fetaost men jag tycker att det blir för lite sås. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar