16 oktober 2013

Dumlekladdkaka

I somras vann vi ju en massa Dumle på Liseberg. Vi har väl kvar i princip allt utom två påsar som gick åt när jag gjorde tårtor till Benjis dop. Så i förmiddags gjorde jag en dumlekladdkaka. Den blev lite väl söt så nästa gång blir det mindre socker. Hittade bara min 20 cm form, hade helst velat använda 24 cm men det får bli nästa gång.

Dumlekladdkaka

Ingredienser 
2 ägg
3 dl socker (ta 2 dl om du inte vill ha en alldeles för söt kladdkaka)
1 tsk vaniljsocker 
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
100 gram smält smör
100 gram dumle (ca 12 st) 

Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Tillsätt resten av ingredienserna förutom dumlen.
Smörj och bröa en springform på 22-24cm, lägg delade dumlebitar i botten på formen. Häll smeten över dumlebitarna. Grädda i 175 grader i ca 18 min. 

Låt stå kallt i någon timme innan servering. Servera gärna med en klick vispad grädde. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar