31 oktober 2014

Step by step

Woho! Nu verkar det ha lossnat för Elvira. Alltså det här med att gå. Att ställa sig upp och stå stadigt en längre stund har hon kunnat länge nu men igår så knatade hon fram och tillbaka i köket ett par gånger och Johan sa att hon hade gått en hel del under dagen. Och precis som storasyster, en vecka innan första födelsedagen.

29 oktober 2014

Tillfälligt hem

Jag pratade med vårdcentralen ang Elvira idag och det kan dröja innan man får tid på sjukhuset för allergiutredning och OM hon skulle vara allergisk så tycker jag inte att hon ska utsättas för katt i onödan så fram tills jag vet om hon är allergisk eller ej så har jag ordnat ett tillfälligt hem åt henne.

Tokkatt...

28 oktober 2014

Allergi?

Elvira började bli väldigt torr på överkroppen för ett par veckor sedan. Vi ringde BVC och som vanligt så är de inte till någon hjälp. Smörj med Miniderm var rådet men ingenting om att det kan vara allergier eller sånt. Nej, varför skulle de tipsa om något sådant för? Nu har hon haft en prick under ena ögat någon vecka och ständigt en tår i det ögat. Johan bokade tid hos vårdcentralen istället, där man faktiskt kan få träffa kompetent personal. Hur som haver så misstänker de att hon är allergisk mot *trumvirvel* KATT! And guess what!? Vi har ju en katt. Tänk om BVC kanske hade varit lite mer intresserade av att faktiskt hjälpa till, då kanske man hade kommit lite längre i en allergiutredning nu.

Jag vill vara 110% säker på att hon verkligen är allergisk innan jag gör något åt kattsituationen. Jag har ändå haft Impreza i mer än 12 år och hon är den som varit mig trogen genom alla förhållanden och alla ups and downs. Hon är väldigt speciell och det kan nog alla som träffat henne intyga. Det tar lång tid innan hon accepterar någon ny, om hon ens gör det.

På torsdag ska vi tillbaka till vårdcentralen för att förhoppningsvis få lite mer info och se hur vi går vidare. Elviras ettårsdag och allt...


26 oktober 2014

Nuläget

Ja men jag kör en liten kort uppdatering. Träningen knallar på för min del. Jag får många frågor om hur ofta jag tränar och sedan i augusti så tränar jag fyra dagar i sträck, har sedan en vilodag och sedan fyra dagar igen också rullar det på så. Vissa helger har det blivit två vilodagar av lite olika anledningar men det har inte blivit fler än så. Kände mig även lite halvkrasslig förra veckan så då fick det bli en extra vilodag. Men jag börjar se en hel del resultat. Inte på vågen men kroppen börjar se lite annorlunda ut. Jag son har stirrat mig blind på min mage som jag ogillar väldigt starkt upptäckte för inte så länge sen att mina axlar, armar och rygg har fått ett helt annat utseende! Och jag gillar iaf den delen!




På jobbet fick vi ett mindre roligt besked i onsdags som jag fortfarande inte har förlikat mig med. Från och med 1:a november kommer vår grupp att splittras i tre delar. Jag och den andra tjejen i gruppen kommer att hamna i en annan del av organisationen men en ny chef och kommer dessutom att få en teamleader. Både jag och min kollega är helt självgående och ingen av oss ser vitsen med en teamleader för oss två... Vi båda gillar vår nuvarande chef väldigt mycket och vi har fällt både en och två tårar pga det här. Det positiva i kråksången är att hon och jag iaf hamnar på samma avdelning.

Snart november och snart fyller bebisen ETT ÅR! Jisses vad tiden har gått fort! Hon går inte än men tar 1-2 steg ibland. Hon är lite feg av sig. Hennes största idol är Linnéa. Linnéa kan vända hennes humör på tre röda, från att vara ledsen till att stråla som en sol. Finaste barnen! Och Linnéa... Hon är nog en av de smartaste snart 5-åringarna som finns! Huvudet på skaft, jämt!




Och han den där jag är gift med... Jisses vilken kille! Älskar honom mer och mer för var dag! Och att han står ut med mina knäppa idéer och mina fruktansvärt dåliga skämt förstår jag inte. Han är guld värd och är snygg som få! 



24 oktober 2014

I'm alive!

Jag lever och jag kanske borde ta tag i bloggen någon dag och försöka skaka liv i den. Men bara kanske. Det händer en massa men ändå inget. Att jag inte skriver något beror nog på att jag känner att jag inte har tid. Låter rätt motsägelsefullt men så är det. Kanske kommer någon snabbresumé under dagen.