30 april 2014

Ny blogg!

Jag har startat en ny blogg. En sån som handlar om bakning. Besök den gärna: Sandras Gosaker. I dagens inlägg får ni receptet på de kladdmuffins som jag brukar baka.


28 april 2014

Grunda

Tog en lugn promenad i det fantastiska vädret och försökte grunda lite på brännan inför Ibiza. 23 dagar kvar nu!


Tårtor till Elina

Jag fick äran att göra två tårtor till en kompis/kollega som fyllde år i helgen. Hon ville ha en fjärilstårta liknande den vi hade på Elviras namngivning och en med grädde och jordgubbar på.


Den här är med ljusa bottnar, fylld med hallon och mjölkchokladfluff. Spacklad med vaniljsmörkräm och täckt med sp. 


Den här är med chokladbottnar, fylld med jordgubbar och vaniljkräm. Spritsning är inte min grej men den här blev rätt okej. Båda tårtorna är helt laktosfria. Laktosfri choklad, grädde, mjölk, smör osv. 

25 april 2014

New bling

I förra veckan lämnade jag in min förlovningsring plus lite mer guld för att fixa till den. Den var alldeles för stor och dessutom skulle den inte matcha med den eventuella vigselring jag har sett ut. Igår var jag och hämtade ut den och jag älskar den!

Tanken var att jag skulle vänta lite till för att se om mitt finger blir smalare i takt med viktnedgången. Jag hade ju köpt tillfällig ring i rostfritt stål men min hud är så känslig så jag fick ett rött band runt fingret där ringen satt och sedan flagnade huden där. Klarar inte titan, rostfritt stål eller silver. 



23 april 2014

Tårta!

Jag är sååå sugen på att göra en tårta men det känns rätt onödigt för det är iaf ingen som äter upp den. Till nästa helg ska jag göra två moussetårtor till ett födelsedags"barn" men jag vill göra en med sp. Ingen som känner att den behöver en tårta?

Min första sp-tårta till min 30-årsdag. 

Min andra sp-tårta gjorde jag förra påsken. 

En liten nationaldagstårta. 

Spritsa är jag rätt kass på. 

Tårtor till Benjamins dop. 

Adventstårtor. 

Johans 30-årstårta. 

Linnéas 4-årstårta. 

Elviras namngivning. 

22 april 2014

Krasslig

Buuu! Kände nu i eftermiddags att jag började bli lite varm och efter en stund började det klia i halsen. När Johan kom hem gick jag och la mig. I skrivande stund känner jag mig aningens bättre men jag ska inte ta ut någon seger i förskott...

Heeeej bloggen

Ja, jag lever. Har bara varit fullt upp. Påsk och allt. Men även innan. Tränar, tar hand om Elvira och på eftermiddagarna även Linnéa. Men jag ska försöka uppdatera lite oftare. 

Har fått ett "bakslag" i träningen eller nått liknande. Gått upp 2,4 kg plus att det står stilla trots allt slit. Känns ju så där. Jag tror att det är kolhydraterna som ställer till det för mig. Min PT tyckte att jag skulle öka kolhydratintaget men det blev så där. Jag tror att jag är rätt känslig för det. Så jag ska testa att minska på det igen och se om det hjälper. OBS, minska, inte ta bort!

17 april 2014

Kom igen!

Jag släpar mig upp halv sex ungefär tre dagar i veckan för att träna. På helgerna går jag upp halv åtta för att träna. Vissa dagar tränar jag till och med två ggr. Jag äter bra och absolut inte för mycket. På inrådan av min PT så ökade jag på kolhydratintaget men jag tror att det påverkar viktnedgången som inte finns för tillfället. Motvind känns det som just nu. Bläää. 

14 april 2014

5K!

Igår klarade jag äntligen 5 km på löpbandet. Det blev inga rekordtider men mitt mål var att klara av 5 km på 35 minuter och jag klarade det! Ska ge mig på det utomhus oxå. Dock räknar jag inte med några 35 minuter då...


11 april 2014

Konsert

Igår var det äntligen dags att se Takida på Cirkus. Vi stod rätt långt fram och det var underbart att se dem igen! Robban verkade ha lite problem med sina öronsnäckor så ibland tyckte jag att han inte sjöng så högt som jag hade velat men jag kanske börjar bli kräsen. 14:e konserten med dem... De spelade några låtar från nya skivan och favoriten The Fear. Hade gärna sett dem spela Brimstone från nya skivan men det kommer förhoppningsvis fler tillfällen.

Vi köpte ett linne till Linnéa som de fick signera. Hon har inte kommit hem än men jag tror att hon kommer bli glad. Tusen tack till Britt som passade barnen! 




9 april 2014

Återanvändning

Jisses vad jag/vi har rensat här hemma nu. Även fast det inte syns. Men lite mer plats i förrådet finns det nu. Innan var det verkligen PROPPFULLT. Nu är det bara fullt... Byrå, köksbord, stolar, brödlåda, hundskålar med ställning och pussel har fått nya ägare. Bortskänkt! Sedan har jag sålt och skänkt en del barnsaker som inte används längre. Har även rensat bland mina kläder och även det ska skänkas bort till bättre behövande. Känns rätt bra att sakerna kommer till användning hos någon annan. 


2 april 2014

Badkläder

Nu har vi investerat i UV-dräkt till Elvira och bikini till Linnèa och mamman. Till Linnéa får vi nog packa ner alla badkläder hon har, både bikini och baddräkt. Om jag känner henne rätt så kommer hon nog att vara mer i vattnet än på land. För hennes del spelar det ingen roll om det är hav, sjö eller pool. Bara det är blött. Bikiniöverdelen kostade lite mer än vad jag hade tänkt mig men den sitter iaf bra. Det blev en topp oxå men jag tror att den kommer att vara rätt genomskinlig...



Grattis älskling!

Igår ringde Johan och sa "jag fick jobbet". Vaddå fick jobbet tänkte jag. Du är väl på jobbet? Sen trillade poletten ner. Stort grattis älskling, du förtjänar det verkligen! 

1 april 2014

Hej vad det går!

Igår kväll drog jag ut på en pw/joggingrunda. Förra måndagen avverkade jag den rundan (5,45 km) på 45 min och 23 sekunder. Igår avverkade jag samma runda på 42 min och 50 sekunder. Små framsteg. Siktar på att klara den rundan på 40 min blank om ett par veckor. Imorse var jag på gymmet kl sex och värmde upp med 20 min på bandet. 5 min uppvärmning, 10 jogg/löpning och 5 min nervarvning. Det resulterade i 2,6 km. Jag som aldrig någonsin har varit intresserad av att springa tidigare tycker att det blir roligare och roligare.


Så här pigg är jag kl sex på morgonen...